Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Neslesuppe av friske nesler

Tema: Nesler

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1,5 - 2 liter friske nesler
    (eller bruk spinat)
  • 1,5 ss smør eller margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 1 og en kvart liter vann
  • 2 grønnsakbuljongterninger
  • (ev. buljong fra helsekostforretning med mindre salt)
  • 1 liten bunt gressløk
  • (evt. en liten vårløk istedet)
  • Litt frisk eller tørket kjørvel (kan sløyfes)
  • 2 lettmelk, H-melk eller litt fløte blandet opp med melk til 2 dl.
  • Hvit pepper
  • Til servering: Kokt egg, brød med ost.

Fremgangsmåte

Plukk og skyll nesler som i beskrivelsen her, og kok dem i 6-8 minutter i 1/2 dl vann. Smelt smøret i en kjele over svak varme, og tilsett hvetemelet. Rør om og tilsett 5 dl vann litt etter litt, og la jevningen bli glatt under omrøring. Tilsett 7 dl vann og buljongterninger, og kok opp suppen. La den småkoke i 4-5 minutter. Legg i neslene med kokekraften, og ha i finklippet gressløk eller vårløk og eventuelt kjørvel. Tilsett melk eller fløtemelk, og smak suppen til med litt hvit pepper. Varm opp.

Brukes dypfryste nesler, beregn ca 4 dl.

Serveres med 1-2 kokte eggehalvdeler, og brød med ost til, evt. nybakte eller oppvarmede ostehorn eller krydderrundstykker.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no